Kulcsrakész bútorozott irodaszobák és tárgyalótermek

Offices2Go Blog

6 árulkodó jele annak, hogy a gyerekedből vállalkozó lesz

offices2go

A gyerekek soha nem tudják mik lesznek ha felnőnek. Néha még a felnőttek sem. Mindenesetre ha felfedezni véled ennek a 6 tulajdonságnak bármelyikét a gyerekedben, akkor nagy az esélye, hogy vállalkozóvá növi ki magát!

d.b..jpg

Dél- Koreában az első gyermek születése különösen nagy esemény. Van egy ceremónia, aminek a neve Doljabi, itt jósolják meg a gyermek jövőjét, és főleg a karrierjére helyezik a hangsúlyt. Bármi, amit a gyerek először elvesz egy tányérról a jövőbeni foglalkozására utal, például,  ha egy ecsetet vesz le, akkor azt jelenti, hogy művész lesz, ha egy nagyítót azt, hogy tudós, vagy ha a pénzt az azt hogy pénzzel fog foglalkozni. Természetesen a szülők, arra buzdítják a gyereket, hogy olyan dolgot válasszon, ami az ő meglátásuk szerint a "legjobb", ami gyakran a pénz, vagy könyv ( azt jelenti, hogy a gyerekből tanító/ tudós? lesz.) Ez a ceremónia viszont ma már leginkább a hagyomány, vagy egy kis"móka".

Mi lesz a gyerekből ha felnő? Nem kell ahhoz Doljabi, hogy megtudjuk, nagy e az esély, hogy vállalkozó legyen.

 

 

Íme 6 jel ami arra utalhat, hogy a gyerekből jó vállalkozó/ üzletember lesz:

 

1. A vállalkozók természetüknél fogva vezér egyéniségek, de ez eredendően nem azt jelenti, hogy mindig a középpontban vannak. A vezéregyéniségek sokféle "alakot" ölthetnek, ( zárkózott, vagy akár félénk) gyerekből is lehetnek később vezetők. Az a kérdés, hogy a gyermek, inkább a társait követi, vagy a saját útját járja. Amennyiben a saját "feje" után megy,  utalhat arra, hogy vállalkozó szellemű lesz a munkában.

2. Nagyon vékony a határ aközött, hogy valaki csak a vicc kedvéért vagány/ merész illetve, aközött, aki vállalja a kockázatot, miután mérlegre tette a dolgot. A gyereked hajlamos arra, hogy kockáztasson, ugyanakkor azt is felfedezed rajta, hogy közben számba veszi az előnyeit, hátrányait a végkimenetelt, az is jó üzleti érzékre vall. Senki sem épített fel egy sikeres vállalkozást anélkül, hogy nem kockáztatott volna, a józan ész határain belül.

3.Aggodalomra semmi ok, ha a gyermeked nem akar pilóta, tűzoltó, vagy hercegnő lenni. Természetes, hogy az emberek megszeretnék találni a helyüket az életben, be szeretnének illeszkedni a társadalomba, hogy milyen szerepet töltenek majd be, vagy hogy mi az ami hozzájuk illő foglalkozás lenne. A vezéregyéniségek nem mindig keresik a helyüket, hanem inkább ők határozzák meg a társadalomban betöltött szerepüket. Amennyiben a gyerekednek valójában nincs ötlete arról mikor azt kérdezik, hogy "Mi leszel, ha nagy leszel?" az valójában jó jel.

4. A jól ismert "mert én azt mondtam" illetve "ez mindig is így volt" tipikus mondatok, soha nem elégítik ki a a vezető egyéniségeket, vagy azokat akik vállalkozó szelleműek, mert ők kíváncsibbak annál, nem elégszenek meg a fent említett válaszokkal. Olykor olyan kérdéseket feszegetnek, amelyeket még nem tett fel senki, ez is az egyik jele annak, hogy vezetői egyéniségekké váljanak.

5. Abból a gyerekből lesz valaki, aki mindig motivált, és ambiciózus, önmaga keres és talál, olyan elfoglaltságot, amivel építi önmagát. Ők azok akiknek nem kell ellenőrizni a házi feladatát, illetve arra sem kell őket buzdítani, hogy valami iskolán kívüli különórán, foglalkozáson részt vegyenek.

6. Ha a gyerek reggel magától szívesen kel fel, különösebb nehézségek nélkül ez is utalhat arra, mennyire vállalkozó szellemű. A felmérések azt mutatják, hogy a pacsirta típusú emberek sikeresebbek.

Amennyiben még mindig nem biztos abban, hogy gyermeke elég vállalkozó szellemű e, és munkájában is sikeres lesz; még mindig ott van a Doljabi ceremónia ami segít majd! ;-)

 

Tetszett a cikk? Kövess minket Facebookon, további hasznos/szórakoztató tartalomért!

Offices2go Team

 

Weblap gomb.jpg  

 

Forrás: inc.com

 

süti beállítások módosítása