Kulcsrakész bútorozott irodaszobák és tárgyalótermek

Offices2Go Blog

5 egészséges harapnivaló a munkahelyedre

offices2go

Mindig csak a rohanás, a szorító határidők és a stressz. Ilyen körülmények között hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egészséges táplálkozásról. Reggel futás a szomszédos pékségbe egy pizzás csigáért, vagy lekváros batyuért – már ha eszünkbe jut reggelizni –, ebédre egy hamburger valamelyik gyorsétteremből, egy zacskó chips, vagy egy tábla csoki, vacsira meg kifosztjuk az egész hűtőt. Ha a fenti leírás igaz munkatársaidra az nagyban kihathat céged produktivitására. Pedig van megoldás!


mandorle.jpg
 

 

Éhesen feszültek vagyunk, tele hassal pedig leragadnak a szemeink. A hagyományos nassolnivalók legtöbbször végzetes csapást mérnek produktivitásunkra. A cukros, zsíros, szénhidráttal és tartósítószerekkel teli élelmiszerek elfogyasztáskor adnak egy nagy löketet, de a vércukorszint utána hirtelen leesik. Ezek a termékek nem biztosítanak megfelelő energiát egy egész munkanapra.


Ahelyett, hogy hatalmas adag egészségtelen élelmet fogyasztunk el rövid idő alatt, érdemes átállni a többszöri falatozásra. Ez a módszer felpörgeti az anyagcserét, és normalizálja a vércukor-szintet, lehetővé téve ezzel, hogy élénkek, energikusak legyünk egész nap.
A következő nasikhoz könnyen hozzájuthatunk, finomak, egészségesek, tápanyagokban gazdagok, és tökéletesen beleillenek a munkahelyi környezetbe is. Lássuk melyek ezek:

1. Répa és humusz

A nyers sárgarépa tele van antioxidánsokkal, valamint kiváló A-vitamin forrás.2 teáskanálnyi humusz pedig 2 gramm fehérjét, 2 gramm rostot, és mindössze 0.4 grammnyi telített zsírsavakat tartalmaz.

A fehérje és a rostok kombinációja segít, hogy jóllakottnak érezd magad, ráadásul jóval hosszabb időre, mint egy zacskó chips.
Rendkívül gazdag foszforban, magnéziumban, és egyéb ásványi anyagokban, amik segítik az immunrendszer működését, és a vércukorszint megfelelő szinten tartását.

 

2. Görög joghurt és müzli

Ha nem is az íze miatt, a probiotikumok miatt mindenképp érdemes görög joghurtot fogyasztanunk. A probiotikumok segítenek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.
Ha megspékeljük még jó minőségű müzlivel, esetleg egy kis lenmaggal, úgy fogunk tőle működni, mint egy frissen olajozott gép.

 

3. Gyümölcsök

„Minden nap egy ....” – Ismerjük már mindannyian, nem?
Ez talán túlzás, de tény, hogy az almának és társainak rengeteg jótékony hatása van szervezetünkre, például megelőzi a székrekedést, segít kontrollálni a testsúlyt… stb.
Nem beszélve arról, hogy tárolhatóságuknak köszönhetően rendkívül passzolnak az irodai nasik körébe!

 

4. Mandula 

Egyre többen állnak be a mandulaimádók táborába, ami nem csodai, ha egészségügyi hatásait nézzük.
Segít a szív és a légzésszervek rendellenességeinek korrigálásában, a vérszegénység, az impotencia, és a diabétesz kordában tartásában, csak hogy néhányat említsünk a jótékony hatásai közül.
Rendszeres fogyasztása esetén egészségesebbé válik bőrünk, hajunk, a koleszterin szint könnyebben tartható szinten.

 

5. Étcsokoládé

Ha egészséges táplálkozásról beszélünk, nem kell minden földi jóról lemondani!
Ha épp cukorbevitelre van szükségünk, bátran nyúlhatunk az étcsokihoz.
Olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, mint kálium, magnézium, és még a szívnek is jót tesz.

 

 

Felejtsd el a kifogásokat, változtasd meg étkezési szokásaid, hidd el, megéri!
Ha saját vállalkozásod van akkor embereid szemléletmódjára is hatással vagy. Miért ne változtathatnád meg az egészséges táplálkozáshoz való hozzáállásukat? Egy jó vezető számára fontos, hogy produktív munkakörnyezetet biztosítson alkalmazottai számára. Szóval ahelyett, hogy munkatársaink 5 percenként a kávégépet ölelgetik, töltsük fel a konyhát egyszerű, egészséges, ínycsiklandó harapnivalókkal.

Ezzel az egyszerű lépéssel látványosan jobbá tehetjük az irodai légkört. Nagyban hozzájárulhat, hogy energiával teli, jókedvű, elégedett munkatársakat kapjunk.

Reméljük tetszett a cikk. Ne felejtsd el megosztani!

Kövess minket Facebookon további tartalomért

Weblap gomb.jpg

 

 

 

 

 

 

Forrás: inc.com

süti beállítások módosítása