Kulcsrakész bútorozott irodaszobák és tárgyalótermek

Offices2Go Blog

10+1 rejtett szimbólum híres márkák logójában

offices2go


Danish-Flag-Coca-Cola.jpg

Egy laikus számára a logo tervezése egyszerű és elhanyagolható feladatnak tűnhet. Ugyanakkor marketing szempontból nagyon is lényeges része minden vállalkozás márkájának felépítéséhez, hisz a logónk kommunikálja cégünk főbb értékeit, illetve az alapvető információkat, amit a cégről érdemes tudni. Ezáltal a célpiac a logón keresztül azonosítja be legkönnyebben vállalkozásunkat.

Pár nagyvállalat a logo tervezést olyan szintre emelte, hogy rejtett szimbólumokkal próbálja a tudatalattinkba paszírozni a főbb értékeit. Miután végeztünk a cikket láthatjuk, hogy ezt egész jól csinálják :)

 

1. Fedex

fedex-logo.jpeg

A Fedex alapértéke a gyors és pontos csomagkézbesítés. Ezt egy nyíllal szimbolizálják logojukban, amit az E és az X találkozásánál rejtettek el!

 

2. Amazon.com

 amazon_1.jpg

Amazon logójában a sárga nyíl pontosan A-Z-ig mutat, ami a termékskálájukat szimbolizálja, hisz náluk tényleg minden megtalálható. A sárga nyíl egy mosolyt is jelképez, ami a vásárlói elégedettségre utal (legalábbis szerintük :).

 

3. Gilette

gillette.jpg 

Itt már picit nehezebb észrevenni a rejtett üzenetet, de ha közelebbről megnézzük akkor a G és az i között egy borotva penge vágása látható, ami a precizitására, és élességére utal!

 

4. Toblerone

toblerone.jpg 

A csoki márka, amely a svájci Bernből való. Bern a medvék városa, és ha jobban megfigyeljük a hegy csúcsban egy medve alakja rajzolódik ki.

 

 

5. LG

LG2.png 

Vannak, akik egyből a két betűt látják meg a logoban és vannak, akik egy kacsintó arcot és utána rajzolódik ki az LG név. Az, hogy ez mit szimbolizál rejtély előttünk, de egyesek szerint úgy néz ki mint egy Pacman. :)

 

6. F1

F1.jpg

a Formula 1-et általában az emberek F1-ként ismerik. A logó a fekete F betűből és az azt követő piros mintából áll, mely a sebességet szimbolizálja, de hol is van valójában az 1-es? Ha jobban megnézzük az F és a piros közötti részt, akkor kirajzolódik egy fehér 1-es!

 

7. BMW

BMW.jpg

A BMW valaha nem csak autókat, hanem repülőgép motorokat is gyártott, így a logó hű maradt a kezdetekhez. A fehér rész a repülőgép propellereket szimbolizálja a kék pedig az eget.

UPDATE: Többen jeleztétek, hogy a BMW logóban a bajor zászló látható. Így jelen esetben a cég származási helyét szimbolizálja a múltbeli tevékenységük helyett! Köszönjük a visszajelzést.

 

8. Coca Cola

Danish-Flag-Coca-Cola.jpg

Néha a szimbólumok teljesen véletlen bukkanak fel egy cég logójában.  A Coca cola logójában a dán zászló látható az O és az L negatívjában, amelyet a Coca-cola természetesen egyből fel is használt amikor a márkát Dániában reklámozták.

 

9. Beats Electronics

Beats_Electronics_logo.svg.png

Viszonylag új márka a piacon: A Beats exkluzív fejhallgatókat gyárt. Bár logójuk nagyon egyszerűnek tűnik a szimpla 'b' betűvel, mégis egy fejet ábrázol, aki egy fejhallgatót hord.

 

10. Tour de France

Tour_de_France_logo.svg.png

A jól ismert Francia országúti kerékpárverseny logója nagyon cseles! A sárga kör nem csak a nyári napot jelképezi de egyben egy biciklikerék és a mellette lévő "R" betű a hozzátartozó biciklista ha jobban megnézzük!

 

+1. Offices2Go :)

O2Go logo átlátszó.png

 

Bizony, mi is elrejtettünk egy rejtett szimbólumot a logónkban! Egy picit nehezebben észrevehető, de azért ott van. Mégpedig egy kulcs van elrejtve az "Offi" részben, ami a kulcsrakész irodáinkat szimbolizálja :). 

 

Tetszett a cikk? Kövess minket Facbookon ha további szórakoztató, és hasznos cikket szeretnél olvasni!

 


Weblap gomb.jpg

 

 

 Forrás: Mashable

süti beállítások módosítása